Akita met Rugzak

Een hond heeft een 'rugzakje' waneer zij in het verleden één of meerdere negatieve ervaringen hebben gehad en hierdoor beschadigd zijn geraakt. Dit heeft een weerslag op het gedrag van de hond.

Niet alleen honden uit de broodfok kunnen een rugzakje hebben. Honden uit het buitenland en honden die thuis mishandeld zijn kunnen hier ook last van hebben.
Bij gedragsproblemen moet je denken aan bijvoorbeeld:

Angst(agressie)
Happen/bijten
Niet zindelijk zijn

Trekken aan de riem
Sloopgedrag
Geen rust kunnen pakken

Het verdedigen van eten, speelgoed en/of botjes

Reactiviteit (het uitvallen naar honden, mensen of andere dingen)
 

Akitas worden vaak gekocht om hun uiterlijk. Als mensen zich daarnaast niet in het ras verdiepen krijgen zij vaak niet de juiste begeleiding. Hierdoor wordt de Akita niet goed begrepen en kan hij zich ontpoppen tot een gevaarlijke hond.

Het opvoeden van je Akita door middel van dominantie werkt juist negatief. Met je Akita moet je samenwerken vanuit overgave, respect, liefde, geduld en toewijding!

Een Akita is een oerras en zit hierdoor heel anders in elkaar.


Regelmatig zien we dat een Akita na meerdere herplaatsingen ingeslapen wordt. Veel asiels en hondenscholen missen de kennis over dit ras. Hierdoor gaat het herplaatsen en de training vaak mis.

Als u merkt dat het tussen u en uw Akita niet lekker loopt is het heel belangrijk dat u de hulp inschakelt van een Akitadeskundige.
 
Indien de hond uiteindelijk toch herplaatst moet worden dan kunt u dat ook via ons regelen. Wij werken samen met diverse instanties die allen bekend zijn met de Japanse rassen en de American Akita.

Voor meer informatie over het herplaatsen van je Akita via Akitarecue
klik hier

Share by: